Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Купальські гуляння у Голосієво. Музей козацької Страви запрошує

10061711schАнонс: 20 червня 2010, Київ, парк ім. Рильського у Голосіївському районі. В День Літнього сонцестояння відбудеться Другий мистецький фестиваль “Квітка ПАПОРОТІ. Купальські гуляння в Голосієво.”

Свято триватиме з 10:00 по 22:00

“Студія Мистецьких Ініціатив” разом із Першим у світі “Музеєм козацьких Страв” за підтримки Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації сердечно запрошують киян та гостей столиці на відзначення тисячолітнього Звичаєвого Свята Купайла.

Минулого року вперше за відому постязицьку хронологію відбулася знакова і сакральна подія – за підтримки та при безпосередній участі представників державних органів України, а саме, Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації та при особистому патронаті сміливого чоловіка Голови вищезезначеної адміністрації пана Сергія Садового було зорганізовано та проведено Звичаєве Свято КУПАЙЛА.

Згідно із затвердженою концепцією, Дійство відбулося без політичних та релігійних лозунгів, що принципово відрізняло його від багатьох відомих заангажованих заходів.

На даний момент це перший та поки що єдиний випадок, коли українське Звичаєве Свято було офіційно підтримано органами державної влади. Цей факт, а також вдало вибрана дата і наповнення дійства, звернули увагу засобів масової інформації та відвідувачів, що створило позитивний культурний резонанс у суспільстві.

Організатори щиро запрошують киян та гостей столиці відвідати Свято та окремо шляхетно запрошують народних майстрів долучитися до ярмарково-кулінарної програми Свята.

Наразі формується докладна концепція Дійства, де участь майстрів буде цілковито вільною та спроможною до найширшого позиціонування своїх здобутків. В програмі бере участь відома майстриня з Решетилівки (Полтавщина) Ніна Іпатій. Свого часу Ніна Іванівна відтворила знамениті вишивані орнаменти дружини гетьмана Полуботка. З того часу традиційна полтавська вишивана традиція доповнилася розлогими чорно-сіро-блакитними орнаментами.

Єдиною умовою участі є посильний внесок у призовий фонд Свята, що буде щедро спрямований на відзначення активних учасників дитячих та юнацьких конкурсів.

Детальна інформація для гостей та учасників Свята:
(098)-536-35-94


В тему:

Фоторепортаж “Рідної моди” з минулорічного фестивалю “Квітка папороті”

На Вінниччині “Живий вогонь” з’єднав Україну

“На Івана, на Купала” на острові

1 comment to Купальські гуляння у Голосієво. Музей козацької Страви запрошує