Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
oбрядовість

На Вінниччині “Живий вогонь” з’єднав Україну

09062345schЦе стало можливим завдяки проведенню Міжнародного козацького фестивалю звичаєвої культури “Живий вогонь” на острові Кемпа (Вінниця).

В ньому взяли участь козаки з 20 обласних центрів України. Цьогоріч острів Кемпа став справжнім козацьким станом, адже понад триста козаків оселилися на острові у наметовому містечку просто неба. В рамках фестивалю відбулися показові виступи майстрів українських бойових мистецтв, козацькі забави, художня програма за участю народних колективів та самих козаків. Вечірню програму було урізноманітнено фестивалем козацької пісні та дискотекою у стилі “етно”.

09062343sch

Також у рамках фестивалю пройшли майстер-класи з декоративного прикладного мистецтва.

09062341sch

Естафета проведення Міжнародного козацького фестивалю звичаєвої культури “Живий вогонь” перейшла до вінничан від Івано-Франківської області, а після яскравої презентації на Вінниччині вона попрямує на Сумщину, батьківщину останнього кошового отамана Петра Калнишевського.

09062340sch

Як відзначив отаман Вінницького козацького полку імені Івана Богуна В. Воловодюк: “Головною метою фестивалю є не лише прагнення провести яскраве шоу, і долучити подільську молодь до славетних традицій українського народу, а й започаткування на Вінниччині масштабного дійства, заснованого на подільських звичаях, що б сприяло відродженню та популяризації національних традиції, об’єднанню різних регіонів України та гілок українського козацтва.

09062342sch

Кульмінацією фестивалю стало проведення обряду свята подільського Купала з відродженням прадавньої традиції добування “живого вогню”.

09062344sch

Джерело:

“Укрінформ”


В тему:

На Вінниччині пройшло свято фольклору

Перший Межигірський фест у Нью-Петрівцях відбувся!

Школа козацького бойового мистецтва “Спас” відсвяткувала 11-річчя

Козак бідним не буває

Відновлення цілісного світу українця в матеріальній культурі українського вбрання

Виставка унікальних речей козацької доби представлена у Чернігові

Військовий одяг у фондах Дніпропетровського історичного музею

Comments are closed.