Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Вдягаємо вишиванки і гайда до кобзарів!

10051804schАнонс: 21-23 травня 2010. Київ, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара». В приміщенні центру та на подвір’ї проходитиме мистецький фестиваль «Кобзарська Трійця».

У програмі – концерти, майстер-класи, виставка традиційних кобзарських інструментів, фотографій та інших матеріалів, присвячених кобзарству, та інші цікаві заходи.

Вхід вільний.

Програма фестивалю на сайті Київського Кобзарського Цеху.

До речі, кожен фестивальний день закінчується народними танцями на подвір’ї Музею. Само собою, що танці відбуваються під живу музику, адже музичний супровід на автентичних інструментах забезпечують учасники фестивалю. За усталеною традицією більшість гостей фестивалю приходить на ці заходи вдягнутими в українському етно-стилі.

Фоторепортаж з танців на минулорічному фестивалі «Кобзарська Трійця» можна подивитись в архіві «Рідної моди»®. (Клікайте курсором на фото)


Щоб не ходити на подібні заходи постійно в одній вишиванці – бажано мати в особистому гардеробі хоча б дві українські вишиті сорочки: традиційну і модернову. Традиційні вишиванки можна придбати на різних фольклорних фестивалях або замовити у майстрині, а найкращій варіант – якщо вам її вишиє власними руками матуся, дружина чи сестра. До речі, є й чимало чоловіків, котрі вміють по справжньому вишивати.

Гарні українські сорочки в традиційному стилі (і з ручною, і з машинною вишивкою, а також виткані вручну на старовинному ткацькому верстаті) можна придбати в «Рідній моді»®. Окрім цього «Рідна мода»® пропонує оригінальну колекцію модернових вишиванок.


В тему:

День вишиванки: епіцентр подій

У музеї Гончара пройшли “Великодні забави”

Сорочка з капюшоном та інші несподіванки

Comments are closed.