Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

По Запоріжжю розклеєні листівки з закликом вдягнути вишиванки і не дати встановити пам’ятника Сталіну

10050205sch4 травня, в Запоріжжі з’явилися листівки із закликом зібратися 5 травня об 11-00 біля обласної бібліотеки ім. Горького (зупинка Малий ринок) у вишиванках і заявити громадянську позицію проти встановлення пам’ятника Сталіну в Запоріжжі.

«Всі, хто має вишиванки нехай в них прийдуть. Виступаємо тільки з державною символікою. Ми виходимо заявити про свою громадську позицію, а не проводимо політичну акцію», – сказано в листівці.

Як відомо, запорізькі комуністи збирались 5 травня о 12-00 встановити бюст Йосипу Сталіну біля будівлі обласної організації КПУ по вул. Комунарівська.

Запорізька обласна організація ВО «Свобода» заявила про намір провести мітинг-протест проти встановлення бюсту кату України.

Запорізький окружний суд ухвалив рішення заборонити проведення будь-яких акцій членам Компартії і представникам ВО «Свобода» біля офісу запорізького обкому КПУ. Одночасно депутат Олексій Бабурін заявив, що 5 травня з 8.00 до 21.00 проводитиме зустріч з виборцями біля офісу запорізького обкому КПУ. За законом суд не має права забороняти депутатові проводити зустріч з виборцями.

У відповідь ВО «Свобода» заявила, що має намір просто прийти на відкриття пам’ятника у вишиванках і тільки під національними прапорами, без власної атрибутики.

«Звертаємося до всіх українців, українок і громадян України: не будьте байдужі, пам’ятайте, чиї ви діти, доведіть свою любов до України своєю громадянською позицією, гоніть окупантів, зайд і перевертнів з української землі», – закликає ВО «Свобода», звертаючись до всіх запорожців.


В тему:

Парад вишиванок у Львові

1 comment to По Запоріжжю розклеєні листівки з закликом вдягнути вишиванки і не дати встановити пам’ятника Сталіну