Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
знайомі обличчя

Євро 2012: український декор на уніформі чемпіонату (відео)

10042210schЩо спільного між футбольним м’ячем та українським рушником? Відповідь на це питання знає черкащанка Олеся Теліженко. Вона – відомий український дизайнер. Серед клієнтів Олесі Теліженко – екс-перша леді України Катерина Ющенко, Ніна Матвієнко та її донька Антоніна, а також Раїса Богатирьова та Марина Ставнійчук. А тепер українська дизайнерка ще й долучилася до підготовки до «Євро 2012». Вона розробила орнамент для офіційної уніформи цього чемпіонату. Подробиці – у сюжеті Вікторії Курченко.

Часу мінімум, а завдання максимум. Такі умови співпраці дизайнерки з УЄФА. Обрали майстриню через її вміння вдало поєднувати сучасні тенденції та етномотиви. Український оргкомітет «Євро 2012» висунув чіткі вимоги до орнаменту майбутньої уніформи.

Олеся Теліженко, дизайнер: «По-перше, щоб це був саме український елемент, щоб це читалось, щоб було поєднано з поляками, тому що ми дружні країни».

Довелося, зізнається Олеся, перелопатити купу літератури. У результаті виявила: український та польський національні костюми мають чимало спільного.

Олеся Теліженко, дизайнер: «В них багато кружева йде, але вишивка теж додається, багато в силуетних формах подібного, особливо у вбранні Західної України та Польщі».

Підготувавшись теоретично, майстриня взялася до роботи. На все про все мала менше тижня.

Олеся Теліженко, дизайнер: «Було декілька варіантів, спочатку був один, потім вдосконалювали, потім дійшли до трохи іншого варіанту, нюанси змінювати треба було. Не з першого разу це так вдалося зробити».

Надихали, розповідає дизайнер, візерунки на рушниках Центральної України. Вони вдало поєдналися із притаманною для футбольного м’яча фактурою. Результатом Олеся задоволена.

Олеся Теліженко, дизайнер: «Можливо, якби було більше часу, можна було б доходити до якогось там апогею краси. Те, що ми могли, ми зробили нормально, добре».

До того ж, візерунок не лише символічний, а й трохи магічний.

Олеся Теліженко, дизайнер: «Заклала розвиток на успіх, тенденцію до всього хорошого. Щоб цей чемпіонат, щоб було все якнайкраще проведено, щоб Україна показала себе достойно».

Елементи декору, розроблені Олесею Теліженко, у сукнях втілюватиме польська компанія Bytom. Вона виграла відповідний тендер. А вперше офіційну уніформу з вишивкою черкащанки вже презентували у Варшаві під час жеребкування відбіркового туру УЄФА «Євро 2012».

Джерело:
“Телерадіокомпанія ВІККА”

В тему:

Дизайнер Олеся Теліженко оздобить форму для ЄВРО

Поляки шитимуть уніформу УЄФА “Євро-2012″ із вишивкою Теліженко

“Гайдамаки” вийшли на подіум в костюмах від Олесі Теліженко

Олеся Теліженко: Мій стиль — етно-кутюр

«Скіфське золото» на сучасному одязі

Персональний сайт Олесі Теліженко

3 comments to Євро 2012: український декор на уніформі чемпіонату (відео)