Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Козаку є де помолитись

09100307schАнонс: 14 жовтня 2009. Київ, Мамаєва слобода. Храмове свято першої з часів руйнування Запорозької Січі козацької церкви в ім’я “Покрова Пресвятої Богородиці”.


Під Покровом Пресв’ятої Богородиці наші прадіди козаки чинили дивовижні побіди й не боялися жодного ворога, а ні на суші, а ні на морі. Це красномовно засвідчено у заклику козаків до православного люду України у ХVII ст: „Хто хоче за віру християнську бути посадженим на палю, хто хоче бути четвертованим, колесованим, хто ладен стерпіти усілякі муки за святий хрест, хто не боїться смерті – приставай до нас. Не треба боятися смерті: від неї не вбережешся. Таке козацьке життя”.

Війна для козака була так же необхідна, як птахові крила, як рибі вода. Без війни козак – не козак, без війни лицар не лицар. Козак не тільки не боявся, а любив війну. Він турбувався не стільки про те, щоб урятувати собі життя, скільки про те, щоб умерти в бою, як помирають справжні лицарі на війні, тобто щоб про нього сказали: «Умів шарпати, умів і вмерти, не скиглячи».

Слава землі нашій – нареченій від віків Україною!

Мамаєва слобода


Від «Рідної моди»®: Зазвичай на свята заведено вдягати відповідний одяг. Покрова Пресвятої Богородиці вже давно стало святом українського козацтва і взагалі українського воїнства. Тому 14 жовтня найбільш доречним буде одяг в козацькому, або більш широко українському етнічному стилі, а також сучасний одяг в стилі «Мілітарі». А можна вдягнутись в історичні реконструкції (або сучасні стилізації) одягу військових формувань наших предків різних епох.





Вітання з Покровою!

09100308schВітаємо всіх православних християн-українців зі Святом Покрова Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії!

Ділимось цією святочною радістю з усіма віруючими чиї парафії достойно по-козацьки підносять свої молитви в цей храмовий день до сяючого омофора Матері Божої.

Ставропігійна козацька церква Покрова Пресвятої Богородиці на «Мамаєвій Слободі» в цьому році святкує своє престольне свято і дякує Богові за право на землі рідній – Україні, ось вже шостий рік молитися і діяти через серця українців, воскрешаючи їхнє коріння, та православну – козацьку віру. Багато людей відчувають велику силу та духовну радість переступаючи поріг нашої козацької церкви. З 14 жовтня 2003 року, за цей Богом благословенний час в церкві відслужено понад 900 літургій, 900 вечірніх та всенішних Богослужінь, охрестилося понад 1150 людей, а також 151 пара юних українців та українок прийняли Таїнство вінчання. Дуже втішає те, що за ці шість років з часу освячення храму вже більше 140 тисяч людей відвідало козацьку церкву і поклонились її Благовісній іконі «Богородиці Слобідській Цариці козацькій». Серед них не тільки кияни але й люди інших віросповідувань з різноманітних країн світу. Милуються люди неповторною красою її пишного вбрання та духовного тепла.

Як настоятель, молюся в цей святковий день за здоров’я всіх парафіян, за всю Україну, за її оздоровлення як у вірі, так і в державотворенні.

Нехай наша слабка молитва освятиться силою Покрова Богородиці, та нашою гідною – святою пам’яттю до підніжжя хрестів лицарів-козаків.

Нехай Господь Бог пошле нам сили і терпіння у відновленні Єдиної Помісної Української Православної церкви.

Слава Ісусу Христу.

Настоятель Ставропігійної козацької церкви Покрова Пресвятої Богородиці отець Роман Фурдин.


09100404sch 09100403sch 09100402sch 09100401sch

1. Ікона Покрова Богородиці з січової церкви 18 ст.
2. Покров Богородиці. Копія 19 ст. з ікони 1760-х рр. Справа внизу – портретне зображення кошового П.Калнишевського
3. Покрова Українська
4. Ікона Покрови Богородиці Унсовської


В тему:

В Україні знову навчають козаків

«Вишивка козацької старшини 17-18 ст. Техніки»

Одяг сили, або оздоровлюючий мілітаризм

Вишиванка “Мілітарі”

Гімнастерка-сорочка “Перехід-IV”

Comments are closed.