Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Білоцерківська січ

09100306schАнонс: 14 жовтня 2009. с. Мазепинці Білоцерківського району Київської області. Урочисті заходи з нагоди Дня Українського козацтва. У рамках святкових заходів відбудеться відкриття Парку козацької слави, ярмарок, виставки майстрів художньої творчості, відкриття музею етнографії і старожитностей та інше.

Білоцерківщина та її жителі пишаються славетною історією краю. У селах і містечках району народилися і виросли, у її мальовничих куточках черпали натхнення видатні люди України. Серед них – державник, меценат, воїн Гетьман України Іван Мазепа.

На батьківщині Гетьмана, у с. Мазепинці, встановлений пам’ятник Гетьману, 14 жовтня 2007 року тут була відкрита церква святого Миколая Чудотворця. Дерев’яну козацьку церкву збудували за безпосередньої участі районної державної адміністрації спільними зусиллями громадських організацій, підприємців, жителів району. Сьогодні у селі Мазепинці завершено ще один проект — будівництво Парку козацької слави. Комплекс у с. Мазепинці, до якого увійшли пам’ятник Іванові Мазепі, дерев’яна козацька церква та Парк козацької слави, буде служити жителям району, козакам Білоцерківської Січі та усім патріотам української землі символом соборності та єдності.

Крім відкриття Парку козацької слави, офіційних урочистостей з увічнення пам’яті Гетьмана Івана Мазепи у програмі свята також ярмарок, виставки майстрів художньої творчості, відкриття музею етнографії і старожитностей та інше.

Урочистості пройдуть у с. Мазепинці Білоцерківського району 14 жовтня 2009 року. Початок церемонії відкриття Парку козацької слави о 10.00 год.
Джерело:
http://kyiv-region.edc.org.ua

Від «Рідної моди»®: Зазвичай на свята заведено вдягати відповідний одяг. Покрова Пресвятої Богородиці вже давно стало святом українського козацтва і взагалі українського воїнства. Тому 14 жовтня найбільш доречним буде одяг в козацькому, або (більш широко) українському етнічному стилі, а також сучасний одяг в стилі «Мілітарі». А можна вдягнутись в історичні реконструкції (або сучасні стилізації) одягу військових формувань наших предків різних епох.


В тему:

В Україні знову навчають козаків

На Дніпропетровщині відбулися Всеукраїнські дні козацької слави

Школа козацького бойового мистецтва “Спас” відсвяткувала 11-річчя

Виставка унікальних речей козацької доби представлена у Чернігові

«Вишивка козацької старшини 17-18 ст. Техніки»

Військовий одяг у фондах Дніпропетровського історичного музею

Батуринські козаки. ФОТО

В Івано-Франківській області підняли Державний прапор України та Козацький штандарт

Одяг сили, або оздоровлюючий мілітаризм

Вишиванка “Мілітарі”

Гімнастерка-сорочка “Перехід-IV”

«Слава Україні!» – на устах і на футболці

Comments are closed.