Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

На Хмельниччині відбудеться перший різдвяний фестиваль „Подільська коляда 2009”

Анонс: 10.01.2009. Вперше на Хмельниччині відбудеться фестиваль, який має на меті відродити традиції святкування Різдва на Поділлі.

Різдвяний фестиваль „Подільська Коляда 2009” проходитиме в селі Отроків Новоушицького району 10 січня наступного року. Серед заходів – вертепи та колядки, виступи народних колективів, святкова літургія, лазерне шоу та дискотека у старовинному млині.

„Подільська коляда” планується як одноденний сільський фестиваль. Будемо продожувати відроджувати традиції краю. Хотілося б, щоб саме колективи з Поділля становили основну частину виступаючих. Якщо ж не набереться їх достатня кількість, будемо запрошувати народних митців з Львівщини, Прикарпаття та інших регіонів”, – розповів організатор фестивалю Ігор Скальський.

Нагадаємо, що саме в Отрокові влітку відбувся потужний фестиваль, що мав на меті підняти із забуття одну з найцікавіших сторінок історії нашого краю – період існування Миньковецької держави на чолі з графом Ігнатієм Сцибор-Мархоцьким.

Докладніше про святкові заходи, які відбудуться під час фестивалю, та його учасників можна буде дізнатися на сайті otrokiv.org в перших числах нового року.

На фото: Маєток графа Мархоцького в селі Отроків.

Джерело:

Ксенія Жужа, “20 хвилин”

Comments are closed.