Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

На XVIII Міжнародний гуцульський фестиваль прибули й представники діаспор

09090101schУ минулі вихідні в буковинському райцентрі Вижниці проходив XVIII Міжнародний гуцульський фестиваль, на який прибули близько 1600 учасників не лише із Західного регіону України, а й делегації гуцульських діаспор з Румунії та Мурманська (Росія).

Фестиваль розпочався парадом учасників вулицями містечка, покладанням квітів до пам’ятників, а урочисте відкриття відбулося на вижницькому стадіоні. Після оголошення привітання від Президента України запалили фестивальну ватру. Згодом уся Вижниця перетворилася на сцену, де виступали десятки народних колективів, проходили фотовиставки та виставки картин, виробів народних майстрів, демонстрували фільми про Гуцулію.

09090103sch

Тривала науково-практична конференція з питань транскордонного співробітництва та інвестиційної підтримки Гуцульського регіону. А в неділю усіх охочих пригощали гуцульською кулешем та Черемошем сплавляли дараб – такого на річці не було вже добрих 30 років. Гуцульські фестивалі проводяться з 1991 року, Вижниця втретє приймає у себе це свято. Торік фестиваль не відбувся через катастрофічну повінь у липні.

09090102sch

Ірина Пустиннікова, Родіон Туча

Джерело:
“Укрінформ”

В тему:

Гуцул – символ Карпат

Скарби Ірини Свйонтек

Мирослава Шандро: “Гуцульські вишивки”

Гуцули. Українці, тільки трошки дикі?

Comments are closed.