Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Вісімнадцятий Міжнародний Гуцульський Фестиваль

09082604schАнонс: 29-30 серпня 2009. м. Вижниця. Задля збереження традицій гуцульського роду, автентичності пісні, музики, танцю, обрядів, театральних дійств, декоративно-прикладного мистецтва Буковинської, Галицької і Закарпатської Гуцульщини, 29-30 серпня цього року у Вижниці відбудеться ХVІІІ Міжнародний гуцульський фестиваль. Фестини пройдуть під гаслом: “Будьмо моцні, тримаймося купи, бо ми бігме того варті”.

У програмі гуцульського фестивалю гуцульське фольк-шоу для молоді на фестивальних майданчиках, гуцульські набутки (гала-концерт зірок української і зарубіжної фольклорно-естрадної музики), виїзні концерти учасників і гостей Фестивалю в населених пунктах району, відвідування визначних місць Вижниччини, спортивно-розважальні програми.

У рамках свята відбудеться прес-конференція членів оргкомітету, журі, гостей Фестивалю, та науково-практична конференція на тему “Транскордонне співробітництво та інвестиції: бізнес-ідеї та проекти для реалізації на Гуцульщині”. Організатори дійства сподіваються, що його проведення залучить молодих гуцулів та їх побратимів до ініціатив щодо підтримки автентичної гуцульської культури.

“Ґречні ґазди і ґаздині, діти, внуки, правнуки і всі нащадки гуцульського роду в Україні і за її межами! Високоповажні гості! Мистецька родино! Організаційний комітет Фестивалю запрошує Вас відвідати прекрасну Вижниччину і основні миттєвості гуцульського дійства”, – йдеться у листі співголів оргкомітету Фестивалю – голови Вижницької райдержадміністрації Олександра Гриндея та голови райради Юрія Никифоряка.

Джерело:
“Молодий буковинець”

XVIII Міжнародний гуцульський фестиваль захоплює різноманітною програмою. Це і гуцульське фольк-шоу для молоді, і парад у вишуканому гуцульському вбранні, і гуцульські набутки – гала-концерт зірок української та зарубіжної фольклорно-естрадної музики. Основна мета фестивалю – збереження традицій гуцульського роду, автентичності пісні, музики, танцю, обрядів, театральних дійств та декоративно-прикладного мистецтва Буковинської, Галицької і Закарпатської Гуцульщини.

Програма фестивалю

29 серпня

9.00-10.00 Рух святкової фестивальної колони до центральної сцени фестивалю. Покладання квітів до визначних пам’яток. Музична і рекламна презентація учасників і гостей.
11.00-13.00 Урочисте відкриття фестивалю і конференції.
14.00-19.00 Конкурсні програми за жанрами. Проведення чергового з’їзду Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» і засідання Асоціації місцевих рад Гуцульського регіону.
19.00-23.00 Виїзні фестивальні концерти в населених пунктах району учасників і гостей фестивалю. Гала-концерт зірок української естради.

30 серпня

10.00-12.00 Екскурсія визначними місцями Вижниччини. Спортивно-розважальні виступи.
12.00-13.00 Пуск дараби (дерев’яного плоту) на річку Черемош.
14.00-16.00 Урочисте закриття фестивалю, нагородження переможців.
17.00-19.00 Гуцульське фольк-шоу для молоді на фестивальних майданчиках.
20.00-23.00 Гуцульські набутки (гала-концерт зірок української та зарубіжної фольклорно-естрадної музики).


В тему:

Гуцул – символ Карпат

Скарби Ірини Свйонтек

Мирослава Шандро: “Гуцульські вишивки”

Гуцули. Українці, тільки трошки дикі?

Comments are closed.