Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Вас кличуть “ДЗВОНИ ЛЕМКІВЩИНИ”

09072901schПоблизу містечка Монастириська на Тернопільщині,  в урочищі «Бичова», на Ватряному полі, 1 – 2 серпня 2009 року відбудеться ХІ-й Всеукраїнський фестиваль лемківської культури “ДЗВОНИ ЛЕМКІВЩИНИ”.

На гостей фестивалю чекають автентична пісня унікального українського субетносу – лемків-русинів, приємні хвилини насолоди етнічною музикою.В дводенній творчій програмі організатори планують надати фестивальну сцену багатьом творчим колективам та окремими виконавцями України, Польщі, Сербії та Словакії.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

1 серпня 2009 року

Монастириськ
11.00.
– урочиста хода-парад колективів по місту.

Урочище «БИЧОВА»
13.00 – урочисте відкриття Фестивалю, запалення ватри.
15.00 – святковий концерт, прес-конференція на Ватряному полі.
21.00 – молодіжна нічна забава.

2 серпня 2009 року

Урочище «БИЧОВА»
10.00
– Служба Божа на Ватряному полі
12.00- продовження Святкового концерту.

Зауваги від Оргкомітету: у програмі виступів можливі зміни та заміни.

Окрім виступів лемківських мистецьких колективів фестивальне дійство має ще одну складову. Взір потішать ексклюзивні вироби народно-ужиткового мистецтва та ремесел у містечку майстрів, де, окрім продажу виробів народних умільців, буде проведено виставку декоративно-ужиткового мистецтва майстрів народної творчості, планується проводення майстер-класів з лозоплетіння та плетіння з рогози, з гончарства, ковальства, різьби по дереву, вишивки.

Організатори Лемко-фесту запрошують майстрів народно-вжиткового мистецтва та ремесел України приїхати та показати свої унікальні самобутні вироби, і відповідно, реалізувати їх.

Бажаючі також зможуть оглянути унікальну експозицію Монастириського обласного музею лемківської культури і побуту.

Під час фестивалю відбудеться виставка-продаж тематичної літератури з історії та культури лемків-русинів, етнічних українців Закерзоння. Можна буде придбати газету «Дзвони Лемківщини», «Лемківський календар», пам’ятні значки та сувеніри і програму Фестивалю, а також ексклюзивні (від самих виконавців та з їхніми автографами) ліцензовані DVD, CD та MD з записами української та лемківської народної та сучасної пісні від виконавців

До послуг гостей та учасників – обладнані стоянки для автотранспорту, впорядковані місця розташування наметового містечка та місць для харчування.

З суботи на неділю – нічна забава.

Заїзд можна планувати вже з п’ятниці.

Для того, щоб побувати на фестивалі потрібні:

Патріотизм;
Нестримне бажання;
Намет та спальний мішок.

Доїхати можна поїздом чи автобусом – до Івано-Франківська чи Тернополя. Звідти – автобусне сполучення, маршрутні таксі до Монастириська.

Як обіцяють організатори Лемківської Ватри та Тернопільська облдержадміністрація, з метою залучення більшої кількості гостей фестивалю, на всіх основних маршрутах проведення ХІ Всеукраїнського фестивалю лемківської культури “Дзвони Лемківщини” буде встановлено вказівні дорожні знаки.

За інформацією Національного Етнічного Порталу www.lemky.com, на Лемко-Фесті можна буде побачити, а може й почути, таких відомих особистостей як

Вас кличуть "ДЗВОНИ ЛЕМКІВЩИНИ"
Оксана ПЕКУН та знімальна група телепроекту “ФОЛЬК-MUSIC”
Вас кличуть "ДЗВОНИ ЛЕМКІВЩИНИ"
Степан ГІГА
Вас кличуть "ДЗВОНИ ЛЕМКІВЩИНИ"
Богдан СТАШКІВ та виконавці “Захід-Шоу”
Джерело:
www.ethnos.lemky.com

В тему:

Лемківський одяг

Як вдягались лемки

Народне ткацтво на Підляшші

Comments are closed.