Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Трипільська толока у Легедзино

09061103schАнонс: 13-14 червня 2009. с. Легедзине, Тальнівський район, Черкаська область. Будуємо печі, вівтарі, облаштувуємо побут давніх часів.

Студентки в національних костюмах місять глину в Музеї трипільської культури села Легедзине. Кілька фотографів намагалися зловити гарний кадр (фото: Наталя Грачова, "Газета по українськи")

Не чекаючи державних грошей на будівництво та реставрацію трипільських поселень, громада села Легедзине сама взялася за роботу. До порятунку найбільшого у світі заповідника трипільської культури вже другий рік поспіль приєднуються небайдужі з різних куточків України.

У серпні минулого року, на першій Трипільській толоці, місцева громада разом з товариством, яке з’їхалося з сусідніх сіл, з Вінниці, Черкас, Києва, Могилів-Подільського замазали глиною з соломою стіни, перестінки, підлогу та стелі на реконструйованих трипільських будівлях — двоповерховій хаті (12 х 5 м) та «гончарній майстерні» (15 х 5 м).

Цього року планують в хаті збудувати печі, вівтарі й облаштувати побут давніх часів.

Кого скликають?

Добровольців, які мають бажання та можливість взяти участь у Толоці.

Що буде ще?

Дирекція Державного історико-культурнорго заповідника «Трипільська культура» організовує для гостей культурно-пізнавальну програму: екскурсія на розкопки трипільського поселення «Тальянки» (проводять учасники Трипільської експедиції Інституту археології Національної академії наук України), а також вечірню забаву з музиками, піснями та вечерею.

Вмиватися після роботи — біля баку з водою і зі шлангу. Спати — по стріхах у запашному цьогорічному сіні чи на берегах місцевих ставків з рибою. Або можна буде розміститися на археологічній базі Заповідника (для цього бажано мати власні намети) чи по хатах у порядних легедзян.

Як добиратися?

Для киян: маршрутне таксі, що відправляється на Умань з центрального залізничного вокзалу або Автовокзалу (дорога у 202 км). В Умані на автовокзалі пересісти на маршрутне таксі Умань-Черкаси. Третє село, Легедзине, — ваше, голосно гукайте водієві зупинитися!
Для черкащан: маршрутне таксі (автобус) Черкаси-Умань. Зробити усе так само! (Маршрутки і з Києва і з Черкас йдуть щогодини).
Для товариства з решти країни — варто взнавати на місцях, якими дорогами краще рушати і які стежки вибирати.

Дата події:
13 Чер 2009 11:00 – 14 Чер 2009 22:00

Місце події:
с. Легедзине, Тальнівський район, Черкаська область

Телефони для контактів:
80963759769, Владислав Чабанюк, директор Заповідника
80677723260, Руслан Білецький, координатор заходу
80503578630, Ольга Годованець, доброволець

Читайте про минулорічну толоку:
Трипільська толока на Черкащині
Трипільську хату рятували толокою

Джерело:

“Рукотвори”


В тему:

З історії реконструкцій одягу у Товаристві Коло-Ра

Шеврон “Трипільський безкінечник”

Нашивка “Трипільський Тур (бик)”

Comments are closed.