Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
цікавинки

З історії реконструкцій одягу у Товаристві Коло-Ра

У 2003 році студентки Переяслав-Хмельницького педуніверситету та Ржищівського індустріально-педагогічного технікуму під керівництвом досвідченого педагога, закрійниці Н.Егорченко (консультант З.Васіна) поєднували археологічну, етнографічну та сценічну практику, виконували моделювання трипільського та скіфського одягу за мотивами унікальної книги “Український літопис вбрання” художника-етнографа Зінаїди Васіної та археолога к.і.н. Любов Клочко,  результатів десятилітніх етнографічно-археологічних досліджень автора.

Під час фестивалю “Ржищівський вінок” З.О.Васіна, автор двотомного видання “Український літопис вбрання”, допомогала дівчатам перенестися на сім тисяч років назад, відчути дух епохи міді (енеоліту) та створити одяг, який могли носити наші предки.

Під час фестивалів „Ржищівський вінок” 2003-2006 років на яких побувало декілька тисяч гостей та туристів студенти та молодь з успіхом демонстрували творчі реконструкції трипільського та скіфського  одягу та кераміки.

У розкопі трипільського житла ( ур.Ріпниця I, м.Ржищів ) студентки демонструють реконструкції трипільського одягу і кераміки “Товариства Коло-Ра”.

Джерело:

Товариство Коло-Ра

1 comment to З історії реконструкцій одягу у Товаристві Коло-Ра