Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Сучасний погляд на давнє мистецтво гарячої емалі

Анонс: 5 травня 2009 року о 17:00 в Галереї народної творчості та декоративно-ужиткового мистецтва «Світлиця» відбудеться відкриття виставки авторської біжутерії родини Козій, виконаних у техніці гарячої емалі.

09050401schНа виставці будуть представлені більше двохсот виробів: сережки, браслети, пояси, каблучки, кольє, згарди, кулони (подвійні, потрійні, кулони іконки), намиста.

Автори, а це – Роксолана, Марічка, Григорій Козії, які є представниками львівської школи техніки гарячої емалі, намагаюся у своїх роботах поєднувати традиції давньої народної орнаментики з сучасністю, добиваючись нових ефектів внаслідок експерименту. Поєднують прозорі і глухі емалі із склом та металом. Велике значення надають кольору. «Ця складна техніка сповнена несподіванок. Ніколи не відомо який результат отримаєш після випалювання! В залежності від експериментів виходять все нові і нові ефекти. Поєднуючи емаль зі склом і металом можна досягти неочікуваного і дуже цікавого результату. Цей матеріал – вічний» так говорить п. Роксолана про емалі.

Митці мали виставки в Торонто, Парижі, Талліні, Хельсінкі, Стокгольмі, Кракові, Києві, Львові.

Техніка емалі одна з найстарших. Відома із часів Єгипту , Китаю, Візантії. Барви емалі глухі, або прозорі. Силу їм дає світло, яке пронизує емаль до металевого тла, заломлюється і творить фантастичні ефекти. Елемент емалі- вогонь. Відомі три види емалі – ямкова , перегородчата і живописна. В даний час ці техніки застосовуються у виготовленні авторської біжутерії.

На виставці можна придбати деякі з представлених експонатів.

Виставка працюватиме з 5.05.09 до 30.05.09.

Вхід вільний.
Галерея працює з 12:00 до 18:00 за адресою: вул. Івана Мазепи, 31.
Вихідний – понеділок.
Телефони для довідок: 501-79-19, 501-78-07.


До речі, у червні у столичному Музеї українського народного декоративного мистецтва відбудеться Перший міжнародний фестиваль емалі в Україні. Докладніше тут.

09050301sch

Comments are closed.