Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Ґальяно показав ”заморожених українських наречених”

Тиждень моди осінь–зима 2009–2010 завершився в Парижі. Ажіотаж викликала колекція арт-директора модного дому ”Діор”, британського дизайнера 48-річного Джона Ґальяно.


Він створив її за мотивами національних костюмів України та інших країн Східної Європи. В оздобленні використав червоний і чорний кольори. Рукави блуз і подоли спідниць прикрасив стилізованою вишивкою. Чобітки оздобив гуцульськими помпонами.

Критики назвали колекцію ”Заморожені українські наречені”. Обличчя моделей розмалювали в сірих і синіх тонах. Голови дівчат щільно облягали капелюшки з монет. У гримі моделі нагадують Панночку з повісті Гоголя “Вій”.

— Ми хотіли, щоб люди плакали, коли бачитимуть це, — пояснив стиліст Жульєн Діс. — Наші моделі є збірними образами нареченої, черниці та Мадонни. В Україні дивовижні жіночі народні костюми. Ми передивилися багато літератури з історії вашого одягу.

Джон Ґальяно не вперше звертається до українських мотивів. 1998-го для дому ”Живанши” він створив колекцію під назвою ”Історія української нареченої, яка втекла з циганами і мандрівним цирком”. Представив її у винному погребі.

Дизайнера називають ”модним бунтарем”. Колись на показі колекції ”Грішні ангели” він обливав кожну модель відром холодної води, щоб муслінові сукні мали яскравіший вигляд. А показ за участю Наомі Кемпбелл та Кейт Мосс влаштував у закинутому особняку, в якому не витерли навіть пил.

Тетяна КЛІШ

Джерело:

“Газета.ua”


В тему:

Ґальяно вдягнув моделей у вишиванки

Під весільний вінець в українському національному вбранні

Благословіть, тату й мамо…

У гримі моделі схожі на Панночку з повісті Миколи Гоголя ”Вій” (фото: reuters/Jacky Naegelen)

Comments are closed.