Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
вишиванка

ІІІ районний фестиваль гуцульської вишивки “Видричанська вишиванка”

11081707sch25 липня, у Видричці (Рахівський р-н, Закарпатська обл.) , відбувся ІІІ районний фестиваль гуцульської вишивки “Видричанська вишиванка”, який проводився у рамках святкування Дня села.

Розпочалось святкування із ходи колони, попереду якої, тримаючи хліб-сіль на вишитих рушниках, йшли дівчата та юнаки, за ними вершники на конях, далі – знову дівчата з рукоділлям, представники районної і сільської влади, народний оркестр гуцульських інструментів районного будинку культури та громадськість.

11081709sch

Оскільки погода була похмурою, то організатори фестивалю розмістили виставки у спортивній залі Видричанської загальноосвітньої школи. Поруч з роботами досвідчених майстринь села демонстрували свої роботи вихованки Наталії Кепинач. Око шанувальника народного мистецтва могло милуватись оригінальними виробами виготовлених з бісеру, вишитими картинами зовсім юних дівчат та різноманітними вишивками. У конкурсну програму були включені 5 номінацій: вишиванка ниточками; вишиванка “пацьорками”; вишита скатертина; вишитий рушник; гуцульський сувенір.

З нагоди свята, голова райдержадміністрації Дмитро Андріюк та виконувач повноваження голови районної ради Михайло Фірка нагородили ряд мешканців села спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради. Сільський голова Микола Шемота також відзначив подарунками односельців – найкращих працівників усіх сфер. Вітали господарів фестивалю: голова міжнародного фонду розвитку культури п. Нік Ференц, православний і греко-католицький священики Василь Шафар та Володимир Проданець.

11081609sch

Після завершення урочистої частини, свято продовжилося на спортивному майданчику школи, де програму фестивалю урізноманітнили музичні номери у виконанні народного оркестру гуцульських інструментів районного будинку культури (керівник Петро Ерстенюк), виступи вихованців Видричанського дитсадка та Рахівської дитячої музичної школи, юної скрипальки Юліани Ерстенюк, “Карпатських Легінів” з Путили, шоу – “Караоке”, “Кохання з першого погляду” та масові гуляння.

© Віктор Грапенюк

Джерело:
Рахівська районна державна адміністрація

11081708sch


В тему:

В Ужгороді розпочався фестиваль “Купальська містерія”

На Закарпатті гуляли в ніч на Івана Купала

Скарби Тереблянської долини

Закарпатська вишивка

Comments are closed.