Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
книжкова полиця

«Гуцульська вишивка» на французький манер

100704034sch23 червня в столичному музеї ім. Івана Гончара відбулась презентація книги «Гуцульська вишивка».

10070405schЗ’явилась книга завдяки допомозі Посла Франції в Україні Жана–Поля Везіана та його дружини Елен. Якось вони потрапили на фестиваль «Великодня писанка» у Космачі Косівського району і були приємно вражені тим, як мешканці цього краю віддають пошану традиціям і на кожне свято одягають щедро вишиті сорочки неймовірної краси.

Селищний голова Дмитро Пожоджук швидко зреагував на подібну зацікавленість закордонних гостей, продемонструвавши рідкісні екземпляри гуцульської вишивки із власної колекції.

Очаровані французи вирішили допомогти врятувати цю красу, і завдяки їх зусиллям було ухвалено рішення про фінансування видання такої книги за рахунок Французького культурного центру.

Монографія тримовна – українською, французькою та англійською. Фотографії до книги робив відомий у Франції фотограф, українець за походженням, автор тактильної фотовиставки «Доторкнутися і побачити» та етнічного проекту «Українці» Юрій Білак.

Французький переклад робила французька журналістка українського походження Зірка Вітошинська.

Найближчим часом «Гуцульська вишивка» з’явиться в книгарнях, видавнича вартість: 200 грн. — україномовна версія, 250 грн. — англомовна та франкомовна.

На презентації книги в музеї Івана Гончара були учасники проекту, журналісти та поціновувачи народного одягу. Почесним гостем була ініціатор проекту пані Елен Везіан.

Після офіційної частини учасники продовжили спілкування на подвір’ї музею.

10070406sch

10070407sch

10070409sch

пані Елен Везіан надписує книгу на пам’ять

10070408sch

10070410sch


В тему:

Мирослава Шандро: “Гуцульські вишивки”

ХVІІІ Міжнародний гуцульський фестиваль. Фото звіт

Comments are closed.