Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Навчання і популяризація вишивки

10030201schАнонс: У Львові створюється навчальна група по вишивці. Окрім вивчення історії і теорії мистецтва української вишиванки, а також практичних занять, планується робити виставки робіт і всіляко їх популяризувати.

Сьогодні етно, фольк та народна творчість стає дедалі популярнішою. У наших силах силах відродити автентичні традиції української вишиванки, її орнаментику, пригадати давні візерунки та надзвичайні архаїчні техніки вишиття.

На практиці ми навчимось відтворювати безліч старовинних візерунків, та вивчимо різноманітні техніки вишиття – від хрестика і низинки до різноманітних мережок, кучерявих швів, вирізування, виколювання, з’єднювальних швів, призбирок, брижів, вишивки бісером та багато іншого. Ми навчимось не лише гарно вишивати, але і застосовувати вишивку в сучасному побуті. Адже сьогодні етно на піку популярності і вишивка прекрасно вписується не лише на рушничках, серветках і сорочках, але й на плаття, спідничках, різноманітних аксесуарах та сувенірах.

Як стимул для вас ми плануємо організовувати виставки та виставки-продажі ваших робіт.

Прошу зголошуватись всім бажаючим узяти участь у навчанні. Якщо у вас є якісь пропозиції, радо вислухаємо. Пишіть мені в ЖЖ та на пошту N.makivka@gmail.com.

1 comment to Навчання і популяризація вишивки

  • Надо не только во Львове такие группы создавать, но в других городах Украины. Мне бы например очень было интересно побывать на таких курсах!