Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
нові надходження

Тільняшка для патріотів

10012705schКолись в часи вітрильного флоту матроси носили білі тільняшки з чорними смугами. Коли вони «розбігались» по реях, то капітани мали можливість за кількістю та шириною смуг бачити, який матрос на яку щоглу до якого парусу «приписаний».

10012704schЗ часом флот став паровим, дизельним, атомним. Проте серед моряків залишилась традиція носити смугасту біло-чорну (морську) та біло-синю (річкову) тільняшку.

Серед перших десантників було чимало хлопців – колишніх моряків, які вперто вдягали тільняшки під сухопутну гімнастерку. З часом для десантників зробили спеціальну біло-блакитну (під колір неба) майку-тільняшку, яку вони, як і моряки, вважають своїм сакральним символом.

В сучасній українській армії свою тільняшку отримали й прикордонники – звичайно, що вона має біло-зелені смуги.

А на полиці «Рідної моди»® поступила партія спеціальних майок-тільняшок для патріотів. Як не важко здогадатись, вони мають жовто-блакитні смуги. І мають крій ідентичний десантним майкам-тільнашкам.


В тему:

“Музеїв ніколи не буває забагато”

Одяг сили, або оздоровлюючий мілітаризм

Гімнастерка-сорочка “Перехід-IV”

Вишиванка “Мілітарі”

Тільняшка для патріотів

6 comments to Тільняшка для патріотів

  • де купити в Кіеві ?

  • ALEX

    На патріотичній тельняшці ще мабуть е великі діряві кармани.

  • Місько

    Пендоси на пляжі одягають зірково-смугасті труселя.

    Колись вдягання цивільним військового однострою або схожих на нього парамілітарних речей могло боляче обійтися нахабі. Патруль міг надерти дупу, або на губу запроторити. (Виняток робився для дідусів-ветеранів) Існувало поняття “честь мундира” (хоча честь була давно загублена, але менше з тим)
    А зараз камуфляж носить і грибар, і бомж.

  • Норман Бергер

    Мовчи Місько, шо ти панімаєш.

  • Алеф

    ау, ребята не гоните пургу,
    тельняшки у десантников появились только потому, что их в форму ввел сам певый главком “Батя ВДВ” Маргелов В.Ф., который в Отечественную командовал штрафбатом морской пехоты и, из уважения, моряки подарили ему тельник, который, позже, он и сделал отличительной чертой ВДВ, а потом были береты, да и то малиновые, а голубые появились только в 70-е

  • Georg

    На тельняшку вышиванку и шаровары.