Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Острозький бал

10012500schАнонс: 30 січня 2010, Київ, музей Івана Гончара. Театр-студія старовинного танцю «Джойссанс» запрошує перенестися на острівок Просвітництва, що виник на території сучасної України зусиллями великого князя Василя-Костянтина Острозького, воєводи київського.

На межі XVI-XVII ст. виснажена війнами і Реформацією Європа входить в нову епоху, яка отримала назву Просвітництва. Один за одним відкриваються університети, розвивається книгодрукування, пожвавлюється торгівля і дипломатичні зв’язки між державами, розвиваються науки і мистецтво.

А як це було у нас? Пропонуємо намалювати живу картинку того, «як це було», разом із театром-студією старовинного танцю «Джойссанс» і музеєм Івана Гончара у суботу 30 січня.

Ми запрошуємо разом із нами перенестися на острівок Просвітництва, що виник на території сучасної України зусиллями великого князя Василя-Костянтина Острозького, воєводи київського.

Ласкаво просимо до славного міста Острога! Наш час – початок XVII ст. А святкуватимемо ми хрестини онука князя, Олександра.

Святкуватимемо так, як це робили наші шляхетні пращури – влаштуємо бал і запросимо на нього почесне українське й польське панство, послів із Трансільванії, Австрії та Московії, співаків і музикантів з Італії та Франції, учених мужів зі Швейцарії й Англії. А також студентів з нововідкритої князем академії, купців та міщан-ремісників різних національностей і конфесій, які проживають в Острозі.

За тиждень перед балом буде проведена серія відкритих майстер-класів зі старовинних танців XVI-XVII ст. Танцюватимемо бранлі, алеманди, павани, італійські балло, гальярди, куранту, ранні англійські контрданси та реконструкції українських шляхетних танців. В програмі балу також передбачені традиційні світські і народні ігри, жива музика й спів, театралізовані інтермецо та частування від князя.

До учасників балу висуваються дві основні вимоги: відвідати щонайменше два майстер-класи з танцю і дотримуватися дрес-коду. В контексті підготовки до балу 24 січня буде проведена лекція з історії костюму даного періоду і регіону.

Дрес-код: шляхетний або міщанський костюм, кінця XVI – початку XVII ст. (західна, центральна або східна Європа)

Для жінок: сорочка, довга спідниця/станик або сукня, чобітки або черевички, жупан за бажанням, головний убір або зачіска
Для чоловіків: сорочка, шаровари натурального кольору із льону або вовни або шоси/одде-шоси, жупан або колет, кунтуш за бажанням, чоботи, головний убір

Внесок на бал складає:

- 50 грн. (до 24 січня включно)
- 70 грн (з 25 січня включно)
- 100 грн (в день балу)

Зібрані кошти покривають: фуршет, транспортування клавесину, організація феєрверку, друк інформаційних матеріалів та запрошень, закупка предметів антуражу, посуду та непередбачені витрати.

Розклад майстер-класів перед балом

Понеділок 25 січня – Бранль Монтард, Кінський бранль, Бранль Прачок, Офіційний бранль (французькі танці з «Орхезографії» Туана Арбо, 1589 р.)

Вівторок 26 січня – Козацький танець, танець Мартина, Ягелонская алеманда (реконструкції українських та польських світських танців Наталії Скорнякової).

Четвер 28 січня – Проста павана, Дженні збирає груші, Збір гороху (танці з Судових іннів і книги «Англійський вчитель танцю» Дж.Плейфорда, 1650 р).

Відвідання щонайменше двох майстер-класів є основною умовою допуску на «Острозький бал» (для тих, хто не займається в нашій або іншій студії старовинного танцю)

Початок майстер класів о 19:00.

За детальнішою інформацією звертатися:

joyssance@gmail.com
www.joyssance.org.ua

Адреса Музею: Київ, вул. Івана Мазепи, 29.
Їхати: ст.м.”Арсенальна”, авт.№24, трол.№38 до кінцевої зупинки за Києво-Печерською лаврою.
Телефони для довідок: (044) 383-18-94, т/ф: 280-52-10, 288-92-68
http://honchar.org.ua
http://ethnoclub.com.ua
E-mail: honchar.museum@gmail.com
ethnoclub@ukr.net

10012501sch
Студия старинного танца «Джойссанс». Фото “Рідної моди”


В тему:

З’явилась нова книга: “Військо Богдана Хмельницького – жива історія”

ЦРУ і козацькі картини

«Вишивка козацької старшини 17-18 ст. Техніки»

Відбувся фестиваль середньовічної культури

У столиці пройшов концерт у стилі бароко

Український одяг XIV—XVIII ст.

Вишиванка в стилі business-casual

Олег Скрипка презентував шляхетній київській спільноті високий український стиль

«Гетьманському роду – нема переводу!»

Comments are closed.