Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Вечорниці у старопанському стилі

09092304schАнонс: 26 вересня 2009. м. Київ, Мамаєва слобода. Давайте спільно зануримось у дух шляхетного середньовіччя!


26 вересня на «Мамаєвій Слободі» відбудуться Українські вечорниці у старопанському (старосвітському) стилі спільно з гуртом Костянтина Чечені.

Початок концерту о 16-00.

У суспільній свідомості 17 століття образ козака уособлював ідеал українця як такого. Таким чином істинно «українське» мусило нести на собі прикмети «козацького» і навпаки. Чим сильніше виявляється національне начало, тим більше воно пов’язується із козаччиною.

09092305sch

Козацтво і музика… Кожен інтуїтивно відчуває глибинний зв’язок цих понять. І справді, українська пісня, балада, дума оспівували свого національного героя. Формуючи його образ в суспільній уяві.

Надзвичайно висока роль козаччини в розвитку професійного музичного мистецтва у добу національного відродження – найяскравішим виразником якого є музика «козацького бароко», або ж «старосвітська» музика середньовічної України.

До Вашої уваги на «Мамаєвій Слободі» пропонується виконання давньої Української музики в європейському контексті гуртом Костянтина Чечені. Гурт виступає з 1980 року. Репертуар від середньовіччя до пізнього бароко. Старосвітська музика виконується інструментами: лютня, гуслі, кобза, бандура, колісна ліра.

Давайте спільно зануримось у дух шляхетного середньовіччя!!!

09092301sch

Джерело:
“Мамаєва слобода”

Як проїхати до Мамаєвої слободи:


В тему:

Танцювали донесхочу! Пóтом заливало очі!

Відбувся фестиваль середньовічної культури

В Україні знову навчають козаків

У столиці пройшов концерт у стилі бароко

3 comments to Вечорниці у старопанському стилі