Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
символіка

2009 — рік Української Сили

Він буде щасливий для тих, хто шукає силу і робить все, щоб стати сильнішим.

09010101schРадіймо, арії !

7517 (2009) рік пройде під знаком Сонячного Тура. Цю потужну тварину ще називають биком, буйволом, волом, а також словами «вріш» (на санскриті), «рус» (в іранських мовах) і «галілей» (в карпатських говірках). Що спільного у цих назвах? Річ у тім, що корені «тур», «рус», «вол», «гал», «вір» в арійських мовах позначають силу, а її найвиразнішим уособленням був Тур.

Так, у давньоірландській мові слово «гал» означає «мужність, відвага», а в давньобритонській — «сила, потуга». Українські слова «воля» і «віра» означають внутрішню силу, духовну могутність. Слово «галлія» перекладається з галльської мови як «сила». Те ж саме значення мають слова «Таврія», «Волинь» і «Русь» — «Сила».

Арії завжди культивували Силу, тому різні арійські народи називали себе турами, таврами, туренами, русами, етрусками, русенами, русинами, волинянами, сіверами-сувірами («найпотужнішими»), а також вендами («славними»), галлами і вандгалами-вандалами («славними галлами»). У частині північно-німецьких джерел Русь означається Вандалією («Славною Галлією»), а її правителі — «королями вандалів». Це родичі тих вандалів, що захопили Рим і завоювали північну Африку, де заснували королівство Вандалія, область якого називалась Русіка.

Для українців Сонячний Тур був символом святості й могутності Творця Всесвіту. Сонце і Тур — найпоширеніші символи-образи Трипільської цивілізації, що дала початок Індоєвропі. Бог Зевс у вигляді тура викрадає красуню Європу і робить її матір’ю європейських народів: джерело цієї легенди відбито у трипільській кераміці, де вельми поширений образ жінки на спині тура. В традиції Русі найшляхетніших богатирів називали Яр-турами і Буй-турами.

Рік Сонячного Тура — це рік Сонячної Сили, Волі й Віри. Він буде щасливий для тих, хто шукає силу і робить все, щоб стати ще сильнішим. Він сприятиме тим, хто гартуватиме волю і правильний світогляд. Він винагороджуватиме тих, хто плекатиме в собі Віру — «силу, що пересуває гори». Він резонуватиме з іменами давніх українських держав і наснажуватиме Україну сонячною енергією.

Тож радіймо, арії! Адже це ім’я означає «ярі, сонячні, сильні». Дух Сонячного Тура допоможе нам знайти один одного, стати сильними і зробити сильною Україну!

Хай Буде!

Ігор Каганець, Інститут метафізичних досліджень Перехід-IV

Джерело:

“Народний Оглядач”


Між іншим:

В «Рідній моді»® можна придбати нашивку “Трипільський тур (бик).

Comments are closed.