Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
вишиванка

Визначили найтовстішу косу і найдовшого чуба (Фото)

09090501schУ Тернополі з нагоди Дня міста тернополяни змагалися у конкурсах на найтовстішу дівочу косу та найдовшого козацького чуба.

Переможницею серед жінок стала Галина Снітовська, коса якої сягає 1 метр 47 сантиметрів, а серед чоловіків — чортківчанин Георгій Никифорець.


Окрім цього, в рамках ІІІ Всеукраїнського фестивалю «Цвіт вишиванки», який відбувався на території парку Національного відродження, було організовано виставку кращих вишиваних робіт з різних куточків нашої держави.

На святкові заходи цьогоріч з’їхалося понад 50 майстрів народних ремесел з Києва, Буковини, Галичини, Поділля, Волині та різних регіонів Тернопілля.

Народні умільці привідкрили таємниці своєї справи і допомогли тернополянам та гостям міста власноруч виготовити неперевершені вироби. Бажаючі могли спробувати себе у вишиванні і бісероплетінні, різьбі по дереву та каменю. А любителі писанкарства мали змогу розмалювати своїми руками писанку. Були на тернопільських фестинах і майстри з художньої кераміки, ковалі, ткачі.

Частували запрошених на українському святі господині смачними і запашними варениками, пампушками, а господарі — солодким медом та міцною «медовухою».

Також в рамках фестивалю відбулися презентація національних костюмів, притаманних різним регіонам України, конкурси на кращий український костюм, кращий виріб з вишивки.

Завершилося святкове дійство з нагоди Дня незалежності України, храмового празника Тернополя — Успіня Пресвятої Богородиці та Дня міста пісенно-танцювальною програмою за участю відомих вітчизняних гуртів, показових виступів з бойового гопака та феєрверком.

Олена ЛЕГЕТА
Фото Івана ПШОНЯКА

Джерело:
“Нова ера”

В тему:

У Тернополі три дні цвіли вишиванки

Comments are closed.