Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

На Тернопільщині реконструювали битву під Зборовом

09081803schНа березі Стрипи поблизу урочища Білий Берег – історичного місця Зборівської битви – учасники військово-історичних клубів з України, Польщі та Білорусі відтворили події 360-річної давнини. Автентичні зброя, одяг, тактика бою – родзинка реконструкторського дійства, в якому взяло участь понад сто чоловік.



Минуло 360 років з часу битви під містечком Зборів. Про це нагадали переможні фанфари після реконструкції тих подій, які відтворювали понад сто учасників дійства з України, Польщі та Білорусі. Як розповів ініціатор утворення Тернопільського військово-історичного товариства Олег Яновський, був відтворений лише один епізод Зборівської битви 1649 року.

09081801sch

Піротехніку забезпечили фахівці кіностудії імені Олександра Довженка. А президент департаменту воєнно-культурної антропології і геральдичної палати Олекса Руденко, який приїхав до Тернополя і Зборова, зазначив, що фестиваль “Зборівська битва” входить до проекту реконструкції битв місцями бойової слави Богдана і його планують зробити традиційним.

09081802sch

Олег Снітовський, Ірина Пустиннікова

Джерело:
“Укрінформ”

Розгорнутий фоторепортаж з реконструкторовського дійства – в Живому Журналі Ірини Пустиннікової (Blacky)


В тему:

На Дніпропетровщині відбулися Всеукраїнські дні козацької слави

Військовий одяг у фондах Дніпропетровського історичного музею

Одяг сили, або оздоровлюючий мілітаризм

Вишиванка “Мілітарі”

Гімнастерка-сорочка “Перехід-IV”

3 comments to На Тернопільщині реконструювали битву під Зборовом