Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Мамаєва Слобода – відроджений гонор дідівської слави!

09070701schАнонс: 09 липня, 18:00. м.Київ. Свято з нагоди відкриття козацького селища «Мамаєва Слобода», яке відбудеться обіч витоку легендарної річки Либідь за адресою вулиця Михайла Донця, 2, що на «Відрадному». Дрес-код – вишиванка.


Панове товариство!

Центр народознавства «Козак Мамай» було зареєстровано як юридичну особу ще 09 липня 1990 року, саме тому офіційне відкриття “Мамаєвої Слободи” ми розпочнемо 09 липня 2009 року, в день коли “Козаку Мамаю” виповниться 19 років.
Хочемо аби свято було подвійним!

О 18-00 9 липня 2009 року Центр народознавства «Козак Мамай» запрошує на свято з нагоди відкриття козацького селища «Мамаєва Слобода», яке відбудеться обіч витоку легендарної річки Либідь за адресою вулиця Михайла Донця, 2, що на «Відрадному».

«Козак Мамай» повернувся й національна гідність воскресне.

Партнер відкриття – «Країна Мрій».

В програмі заходу :

  • виступ народних колективів та найкращого в Європі кінного каскадерського козацького театру.
  • показові сутички козацьких загонів із умовним супротивником.
  • виставка «Полтава козацька»
  • ярмарок народних майстрів.
  • козацька юшка та куліш.
  • Наддніпрянські вечорниці за участі почесного гостя «Мамаєвої Слободи» Олега Скрипки.

Дрес-код заходу – вишиванка.

«Мамаєва Слобода» – відроджений гонор дідівської слави!



Територія скансену для масового відвідування поки що до офіційного відкриття запланованого на 09.07.2009р. буде закрита.

Як виняток, служба у Церкві Покрови Пресвятої Богородиці щонеділі або на великі християнські свята. Крім того, всі бажаючі можуть похрестити дитину або обвінчатись. Доречі, інтер’єр церкви є одним із найкрасивіших в Україні. Ікони написані молодими київськими майстрами в стилі так званого “Мазепинського бароко”.  Церковний хор, як то було в козацьку добу, виключно чоловічий. Дзвонар (на церковній дзвінниці містяться 13 дзвонів) один із кращих в Україні, неодноразово отримував перші місці на конкурсах дзвонарів, як в нашій державі, так і за кордоном. Свічки в церкві не продаються, однак людина може покласти в карнавку певну пожертву і взяти справжні воскові свічки , які лежать поряд на таці. Нема “такси” також на інші церковні треби: хрещення, вінчання, молебні та відспівування.

Зараз вже ні в кого немає сумніву в тому, що скансен “Мамаєва Слобода” є однією з найнеординарніших візитівок предковічної столиці України-Руси міста Києва, тож попри те, що скансен ще не відкрито, ми вже зараз  підшукуємо людей, які будуть у нас працювати. Крім професіоналізму, людина повинна знати, любити і шанувати українську мову. Тобто, знання української є обов’язковою передумовою.

Для тих, кого ці умови не дратують, а є цілком зрозумілими й прийнятними – повідомляємо, нам потрібні: молоді здібні люди віком від 20 до 50, (сподіваємось Ви належно сприйняли наш оптимізм)

- етнографи
- етнологи
- музиканти (народні інструменти)
- ковалі
- гончарі
- ткачі
- майстри обробки дерева та лозоплетіння
- дендрологи (знавці народного квітникарства)

Всіх, хто дійсно є фахівцем, або Ви знаєте людей, котрих можна рекомендувати як професіоналів у вищевказаних галузях  – ласкаво просимо на співбесіду у зручний для Вас час (в тому числі і в неділю, після служби в церкві з 11-45 до 14-00) за адресою: вул. М.Донця, 2 “Мамаєва Слобода” (на вході звернутись до охоронця й повідомити про мету Вашого візиту). З собою бажано мати резюме.

З шанобою адміністрація.

Джерело:
“Мамаєва Слобода”

Comments are closed.