Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

“Квітка папороті”. Купальські гуляння у Голосієво

09061707schАнонс: 20 червня 2009. м.Київ. Фольклорно-мистецьке Свято із культурологічними, спортивно-оздоровчими презентаціями та пропозицією від української сакральної кухні.

КУПАЙЛО – прадавнє Свято індоєвропейських народів, що припадає на кульмінаційну точку Літа – День літнього сонцестояння. У Києві це 20-21 червня.

Традиційне купальське дійство починається з видобування Священного Купальського Вогню. Далі всі події відбуваються саме біля Вогню: стрибки, очищення, танці, пісні, дарунки освячення Води Вогняним Колесом (поєднання Стихій) та ін. У Купальську ніч у всіх живих істот спостерігається найвища амплітуда росту, тож цей день є найкращим часом зачати дитину (поєднати Стихії). У цю ніч найсприятливіший час для ворожіння та збору лікарських трав – купальського зілля. Кульмінація Свята – пошук Квітки Папороті – прообразу людського Щастя. За давнім повір’ям ця Квітка зацвітає лише один раз на рік – саме на КУПАЙЛА…

09061706schЗ 13:00 – ярмарково-кулінарна частина: сакральна українська страва БОРЩ від президентських кошоварів, виставка-продаж української книги, виставка-продаж національного одягу від “Рідної моди”, виставка-продаж від майстрів кераміки, дегустація цілющих напоїв з полтавських і кримських трав.

З 17:00 – мистецько-обрядова частина: запалення Священного Вогню, колективні ігри та козацький КУЛІШ для всіх учасників, народні співи, сільська музика, обрядові купальські пісні, уроки танців, казкарі та кобзарі і розваги взагалі для малечі й дорослих…

Організатори: «Студія Мистецьких Ініціатив» та Управління у справах сім’ї молоді та спорту Голосіївської районної адміністрації.

Інформаційна підтримка: Інформаційна агенція Навколосвітнього Каравану «ІНТЕРКУЛЬТУРА»

Рекомендується взяти з собою «лісовий набір»: карімат, покривало, намет і доброзичливий настрій. Свято без політичних та релігійних лозунгів!

Вхід вільний! Приходьте всією родиною з дітьми. Бажано вдягнутись у національному стилі – вишиванка, кептар, плахта, крайка тощо – у кого що є в домашньому гардеробі.

Проїзд: від ст. метро Либідська тролейбус № 2, 4, 11, 12; маршрутка № 444, 507, 563, 584 до зупинки “Парк Рильського”. На центральному вході парку (біля пам’ятника М.Рильському) Вас зустрінуть волонтери від Голосіївського осередку Пласту – національної скаутської організації України.

Коригування по маршруту: тел.: +38098-536-3594

Брифінг для журналістів відбудеться о 16:30 годині на місці проведення Свята
Попередня акредитація обв’язкова: media@interkulturo.info 8-067- 440-0093, 587- 6297

Comments are closed.