Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

У Миколаєві до Дня музеїв провели ратний поєдинок

У День музеїв 19 травня 2009 року учасники клубу історико-етнографічної реконструкції “Грифон” провели “ратні поєдинки” на подвір’ї краєзнавчого музею.

09052001sch

“Ранок у музеї” – так учасники миколаївського клубу історико-етнографічної реконструкції “Грифон” назвали свято до Міжнародного дня музеїв. У дворику краєзнавчого музею 19 травня 2009 року зійшлися “в бою на ратному полі” воїни різних часів і народів – слов’янські богатирі, козаки, європейські лицарі, аби продемонструвати глядачам своє бойове мистецтво. І не лише мистецтво ведення бою – адже костюм кожного із воїнів – це його ексклюзивний, рукотворний виріб за історичними зразками. Чимало часу пішло у “грифонівців” на те, аби зшити мундир або виготовити з металу панцирі, шоломи, лицарську зброю. Один богатирський костюмчик може заважити до 35 кг. Щодо зброї – вона теж не бутафорська, залізна.

09052002sch

Олександр Кремко

Джерело:

“Укрінформ”


До речі, 30-31 травня у Києві відбудеться відкритий турнір з історичного фехтування “Кубок Київської фортеці”. За традицією для створення відповідної атмосфери на подібних турнірах не лише учасники, але й глядачі та гості також вдягаються у відповідні військово-історичні та етнічні костюми. На таких фестивалях і турнірах, як «Кубок Виклику» (Харків), «Ратибор» (Харків), «Київська Русь» (Любеч), «Коровель» (Шестовиця) тощо таковим є слов’янський (руський), варязький та половецький одяг часів Київської Русі.


В тему:

Бойовий одяг давніх українців

На Київщині стартує Міжнародний фестиваль культури та історії

Одяг доби Київської Русі

Comments are closed.