Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

“Андріївські вечорниці”

Ворожили, співали пісні, кусали калиту, грали в різноманітні ігри, брали участь в конкурсах та частувалися українськими стравами присутні на „Андріївських вечорницях”, що проходили ввечері 12 грудня в школі №19.

Організували вечорниці Молодіжний націоналістичний конгрес, Конгрес українських націоналістів, товариство „Вертеп” та „Молода Просвіта”.

Майже всі присутні на вечорницях були вбрані в українські національні костюми: вишиті сорочки та пояси, дівчата ще й зі стрічками в волоссі та хустками на плечах.

Традиційно для всіх присутніх на святі Андріїв потрібно було обрати дружину на час вечорниць. Дружина обиралися жеребкуванням, адже всі незаміжні дівчата перед початком свята написали на папірці своє ім’я і кинули в капелюх. Андріїв на святі виявилось всього два. Також на вечорницях за традицією проводили різні ворожіння – на чоботах дівчат, на варениках, на обручці. Дівчата ворожили, хто цього року вийде заміж, а хлопці видивлялись у дзеркалі образ своєї нареченої.

- Я вперше в житті на таких вечорницях, і мені неймовірно сподобалось, – каже гостя свята Василина. – Все так цікаво і весело, що навіть не помітно як збігає час. Мені здається саме таким способом найлегше зацікавити і ознайомити молодь з українською культурою, традиціями та обрядами.

Прес-служба ТОО МНК


Джерело:

«Націоналістичний Портал»

Comments are closed.