Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
цікавинки

Гарнітур хрестиком: дизайнер одягнув меблі у вишиванку

12021206schСтудія «Український вiзерункі», дизайнер Ярослав Галант, і DuPont Corian презентували спільний проект – вишивку на меблях з акрилового каменю – на виставці MTKT Innovation в Києві.

Творець «Українських візерунків» Ярослав Галант отримав премію «Українська ручна вишивка на виробах з каменю» від національного реєстру рекордів України: за рекордні 164.000 отворів і 14.000 метрів шнурів, використаних при роботі над проектом. Ярослав Галант об’єднав традиції майстрів з акриловим каменем DuPont Corian, – і створив колекцію меблів, розшиту в «Українські візерунки».

В основі концепції дизайну лежить прагнення повернути традиції, притаманні народному мистецтву України, в сучасну моду. Колекцією Ярослава можна обставити цілий будинок, офіс або готель, а завдяки високій міцності, стійкості до забруднень і простоті в обігу композитного матеріалу DuPont Corian, меблі можуть перетворитися на садовий гарнітур, стати окрасою будь-якого парку, скверу або ділянки заміського будинку.

У список предметів увійшли: пуфики, лежанка, кілька різновидів журнальних столиків, круглий обідній стіл, ліжко, тумбочки, ширма, шафа, вішалка, люстра і бра, тумба під телевізор або апаратуру, а також 2 види настінних панелей, ванна, умивальник, 4 дзеркали і лавки.

Вишивка по каменю – дуже трудомісткий процес: щоб розшити поверхню одного лише стільця знадобилося близько 10 днів – в камені, вимальовуючи необхідний візерунок за допомогою верстата, пророблялися отвори, через які вручну просмикувалися шнури з надміцного поліестеру потрібного кольору. У своїй колекції Ярослав використовував геометричні та рослинні орнаменти, властиві слов’янської міфології. Таким чином, вишивка вимальовує химерні поєднання таких форм як кола, трикутники, ромби, квіти та ін. На даний момент всі предмети колекції існують в єдиному екземплярі і зроблені компанією Еліо-Україна.

«Український вiзерункі» виконані з штучного акрилового каменю DuPont Corian відтінків Design White і Hot. Працюючи з цим матеріалом, можна не обмежувати фантазію і просто творити, за допомогою спеціальних технологій на виробі вимальовуються найрізноманітніші малюнки, надаються різні форми, при термоформовке він вільно гнеться, не ламаючись і не тріскаючись. Сфера застосування DuPont Corian: внутрішнє і зовнішнє оздоблення приміщення, фасади будівель, меблі.

Проект «Українські візерунки»

Сайт Ярослава Галанта


В тему:

Небесна вишиванка

Вишиванка для ноутбука

Паспорти у вишиванках

Кам’яний вінок

Над квітковими вишиванками три тижні працювали 300 майстрів

Комплект для ресторану

6 comments to Гарнітур хрестиком: дизайнер одягнув меблі у вишиванку