Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Веселе українське свято

У ці вихідні у багатьох містах України святкували Масляну – давне свято, що існує на нашій землі ще з праслов’янських часів.

09030201sch

Фото Вадима Лісного, "Укрінформ"

Мешканці та гості Луганську весело провели Масляну на обласному ярмарку сільгоспвиробників, в якому брали участь всі райони області. Луганчани поярмаркували, адже сільгоспвиробники зробили подарунок мешканцям міста – знизили ціни на продукти харчування на 20 відсотків. Тут же, на Ярмарковій площі, з гумором і завзяттям пройшли ритуальні проводи Масляни, вони супроводжувалися конкурсами, хороводами та концертною програмою.

09030202sch

Фото Ігоря Ткаченка, "Укрінформ"

У Донецьку відбулося свято “Проводжаємо зиму – Масляна”. Заходи пройшли у центральному парку культури та відпочинку ім. Щербакова, на центральній площі. Відвідувачів парку пригощали випічкою донецькі ресторани та всі пункти громадського харчування парка ім. Щербакова. У рамках свята пройшли театралізована сценка “Зовицині посиденьки”, змагання “Дістань приз на стовпі” (висота стовпа – 8 метрів), “Пилярі дрів”, “Подаруй хустку коханій”, театралізоване дійство “Зустріч Масляни”, театралізоване дійство “Проводи зими – зустріч весни” і багато іншого.

09030206sch

Фото Олега Журавльова, "Укрінформ"

В Полтаві влаштували веселу Масляну ходу і пригощали всіх справжніми смачними млинцями.

09030205sch

Фото Сергія Аніщенка, "Укрінформ"

У столиці Масляну святкували в Національному комплексі “Експоцентр України”. На видовищне обрядове дійство “Масляна-2009″ зібралися кияни та гості столиці. Їх пригощали млинцями, варениками, різними народними стравами – адже з понеділка починається великий піст. І, звичайно ж, відбулося спалення опудала зими.09030203sch

Радісно і весело провели цей день нащадки козаків. Замість відтворення “правильних канонів”, столичні прихильники страйкболу влаштували на полігоні під Києвом бойову гру між «синіми» та «зеленими». Вдягнуті в камуфляж хлопці (а також деякі дівчата) від душі побігали, постріляли, надихались свіжим повітрям та наситили кров адреналіном. Чудова альтернатива алкогольно-тютюновим тусовкам чи бездумному сидінню перед зомбі-ящиком.

09030204sch

Фото "Рідної моди"

В тему:

У Запоріжжі відзначили Масницю народним гулянням

У столиці гуляли свято Колодія

Вишиванка в стилі “Мілітарі”

Зброя та самооборона

1 comment to Веселе українське свято